Δελτίο Τύπου 24.02.2020

05 Μαρτίου 2020

Συνάντηση του Αντιπροέδρου κ. Νικόλαου Γιαννίδη με την κα Νιόβη Παρισινού

Στις 24/2/2020 ο Αντιπρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Γιαννίδης, υποδέχτηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου την κα Νιόβη Παρισινού, η οποία είναι Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Κυπροκινεζικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου και του Κυπριακού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Στη συνάντηση αρχικά παρουσιάστηκαν από την κα Παρισινού οι δραστηριότητες και οι στόχοι του Κυπροκινεζικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου. Ο εν λόγω Σύνδεσμος ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια κι ασχολείται διαρκώς και επισταμένως με την ανάπτυξη των εμπορικών-οικονομικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Κίνας. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά έτη την προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων από την Κίνα. Στη συνέχεια ο κ. Γιαννίδης αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και τους στόχους του Επιμελητηρίου.

Σε γενικές γραμμές τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν, αφορούσαν τους τρόπους επίτευξης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Πρώτα απ’ όλα, εξετάστηκε η διοργάνωση ενός συνεδρίου από κοινού με τον Σύνδεσμο. Επίσης, έγινε λόγος για την προετοιμασία μιας επιχειρηματικής αποστολής στην Κίνα, στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν τα μέλη. Παράλληλα, προτάθηκε από τον κ. Γιαννίδη η υπογραφή ενός σύμφωνου συνεργασίας, με το οποίο θα οριστούν οι τρόποι για μια επωφελή συνεργασία. Επιπλέον, συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς, ώστε να πραγματοποιηθεί μια παρουσίαση του Κυπροκινεζικού  Συνδέσμου. Τέλος, η κα Παρισινού αναφέρθηκε στη διεξαγωγή μιας εκδήλωσης στο Λονδίνο στο οποίο θα παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα των επενδύσεων στην Κύπρο.

Εν κατακλείδι, τα σημεία αναφοράς που διαπιστώθηκαν ανάμεσα στους δύο φορείς ήταν αρκετά και η συνάντηση ολοκληρώθηκε, ευχόμενοι να υπάρξει μια μακροχρόνια κι εποικοδομητική σχέση συνεργασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Σαγκάη

Νέα Υόρκη

Πεκίνο.

Αθήνα