ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΜΕΡΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

09 Ιουλίου 2015

Το μέλλον της Ελλάδας είναι αδιάρρηκτα δεμένο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, επισημαίνουν οι διοικήσεις της Ένωσης διμερών Ελληνο-Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων, του Ελληνοϊσραηλινού, του Ελληνοκαναδικού, του Ελληνοκινεζικού και του Ελληνορωσικού, διαμηνύοντας ότι κάθε άλλη σκέψη, κάθε διαφορετική πολιτική ή επιλογή μόνο σε αδιέξοδα μπορεί να οδηγήσει, με σκληρά αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία και φυσικά την οικονομία.
Ήδη η χώρα δοκιμάζεται από την εφαρμογή των capital controls και την “αργία των τραπεζών”. Πρόκειται για μέτρο, το οποίο η οικονομία δεν θα αντέξει για πολύ ακόμη. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσεις, να βαδίσει σε ασφαλή μονοπάτια, να μην διακινδυνεύσει την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια της χώρας. Η επιχειρηματική κοινότητα, έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης με προσανατολισμό το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας.
Πολιτικές απομονωτισμού δεν θα οδηγήσουν πουθενά, δεν θα φέρουν ανάπτυξη, δεν θα διασφαλίσουν την κοινωνική ηρεμία, ούτε τη γεωπολιτική σταθερότητα. Αντίθετα θα θέσουν τη χώρα στο περιθώριο, απαξιώνοντας τη γεωπολιτική της θέση στον ευρωπαϊκό χάρτη, αλλά και υποθηκεύοντας το μέλλον της, άγνωστο για πόσο.
Οι διοικήσεις των διμερών εμπορικών Επιμελητηρίων της χώρας καλούν την κυβέρνηση την ύστατη αυτή ιστορική στιγμή να πράξει με σωφροσύνη, κινούμενη εντός των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, διαφυλάσσοντας τα κεκτημένα της χώρας, παλεύοντας για ένα καλύτερο αύριο.
Την προσπάθεια αυτή η επιχειρηματική κοινότητα θα τη στηρίζει, συμβάλλοντας με όλα τα μέσα ώστε οι όποιες κρίσιμες αποφάσεις όχι μόνο να έχουν τις λιγότερες δυνατές συνέπειες στην κοινωνία, αλλά και να αποδώσουν τα μέγιστα στην οικονομία, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και των εταίρων μας.
Η χώρα έχει μία, ίσως, τελευταία ευκαιρία που κανείς εθνικά υπεύθυνος δεν νομιμοποιείται να χάσει.

Σαγκάη

Νέα Υόρκη

Πεκίνο.

Αθήνα