Δημόσια διαβούλευση επί αλλαγών στη νομοθεσία αντιντάμπινγκ σε σχέση με την Κίνα. Πρόσκληση για συμμετοχή του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.

08 Απριλίου 2016

Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο ως αρμόδιος θεσμικός επιχειρηματικός φορέας για την Ελληνοκινεζική συνεργασία έχει προσκληθεί από τη Γενική Διεύθυνση Διεθνούς Οικονομικής και Εμπορικής Πολιτικής (Δ/νση Συντονισμού Εμπορίου και Εμπορικών Καθεστώτων, Τμήμα Α΄ μέτρων Εμπορικής Άμυνας) να συμμετάσχει με θέσεις στη δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στη νομοθεσία της Ε.Ε και, συγκεκριμένα, στο βασικό κανονισμό αντιντάμπινγκ (1225/2009) και τον βασικό κανονισμό κατά των επιδοτήσεων (597/2009) δεδομένου ότι στις 11 Δεκεμβρίου 2016, λήγουν ορισμένες διατάξεις του πρωτοκόλλου προσχώρησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Σύμφωνα, με το σχετικό έγγραφο:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης η οποία θα διαρκέσει έως τις 20 Απριλίου 2016 μέσω της ιστοσελίδας:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/chinaantidumping

με στόχο τη συμμετοχή των εμπλεκομένων (επιχειρήσεις, ΜΚΟ κ.ά.), ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των τριών (3) επιλογών τις οποίες εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα:

1. Η νομοθεσία της Ε.Ε. να παραμείνει αμετάβλητη

2. Να αλλάξει η μέθοδος αντιντάμπινγκ για τα μέτρα εμπορικής άμυνας χωρίς να ληφθούν πρόσθετα μέτρα

3. Να αλλάξει η μέθοδος αντιντάμπινγκ για τα μέτρα εμπορικής άμυνας στο πλαίσιο δέσμης πρόσθετων μέτρων.

Η συμμετοχή όσων το δυνατόν περισσότερων εμπλεκομένων από την Ελλάδα στη διαδικασία της διαβούλευσης είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προώθηση και στήριξη ελληνικών συμφερόντων και θέσεων σε σχέση με το εν λόγω ζήτημα, που θεωρείται κορυφαίας σημασίας.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε για την ενεργή συμμετοχή σας. Σημειώνεται ότι το κείμενο της ηλεκτρονικής διαβούλευσης είναι διαθέσιμο και στην ελληνική γλώσσα.

Οι απόψεις του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου που έχουν εκφρασθεί από τα μέλη του, θα κοινοποιηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα: "Διαβούλευση για αλλαγές στη νομοθεσία αντιντάμπινγκ".

Σαγκάη

Νέα Υόρκη

Πεκίνο.

Αθήνα