ACTIVE GREECE AWARDS 2016 Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

18 Μαρτίου 2016

Υπό την αιγίδα του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου

Βράβευση του Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Γιαννίδη / 9 από τις βραβευθείσες εταιρείες είναι μέλη του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου

Μήνυμα αισιοδοξίας ότι η χώρα διαθέτει υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις στις οποίες μπορεί να στηριχθεί η προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας μετέφεραν οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση επιχειρηματικής αριστείας “ActiveGreeceAwards 2016 – Η Ελλάδα της εξωστρέφειας”. Στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ βραβεύτηκαν οι πλέον εξωστρεφείς επιχειρήσεις της χώρας.


«Η Ευρώπη μετά και τα τελευταία γεγονότα βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Ο ένας δρόμος οδηγεί στη δημοκρατική διαχείριση της μεταναστευτικής και οικονομικής κρίσης και ο άλλος δρόμος οδηγεί στην αναβίωση ενός σκοτεινού παρελθόντος που στο όνομα της ασφάλειας φέρνει από την πίσω πόρτα τον σκοταδισμό. Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει η χώρα της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Ο ρόλος του εξαγωγικού τομέα δεν είναι μόνο οικονομικός, αλλά και κοινωνικός. Μεταφέρει στο εξωτερικό προϊόντα, ιδέες και πάνω απ' όλα τις αξίες μίας χώρας. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή καλώ όλους εσάς να μεταφέρετε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η χώρα μας απαντά σε όλους εκείνους που υπονομεύουν την δημοκρατική κληρονομιά της Ευρώπη με τα δύο σημαντικότερα όπλα που διαθέτει: Δημοκρατία και Αλληλεγγύη».


Τα παραπάνω υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης στην διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης ως το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Ο κ. Σταθάκης κατέγραψε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, τον νέο αναπτυξιακό νόμο, το Αναπτυξιακό ταμείο και τις κατευθύνσεις του νέου ΕΣΠΑ.


Στη συνέχεια παρενέβησαν: η κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, Βουλευτής Β΄ Αθήνας και Υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο κ. Γιώργος Κασαπίδης, βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, ο κ. Αντώνης Γραβάνης, αναπληρωτής διευθυντής αγροτικών προϊόντων - τροφίμων και ποτών του EnterpriseGreece, η κυρία Ελίνα Παπασπυροπούλου, τεχνική διευθύντρια της HDIGlobalSE Hellas, ο κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο κ. Χρήστος Δήμας, πρόεδρος του Ελληνο-Ρωσικού Επιμελητηρίου.


Ο κ. Γιώργος Πάνος, εκπρόσωπος της Tekmon παρουσίασε την νέα συνδρομητική βάση δεδομένων της Active Business Publishing με την επωνυμία greece’s list στην οποία εμπεριέχονται στοιχεία των 10.000 σημαντικότερων επιχειρήσεων της χώρας.


Στην εκδήλωση παρέλαβαν τα βραβεία ActiveGreeceAwards 2016 και παρενέβησαν οι κ.κ.:

Κωνσταντίνος Κατσαρός, εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΛΒΑΛ

Λεωνίδας Ευγενίδης Δημητριάδης, πρόεδρος του Ευγενίδειου Ιδρύματος και φερώνυμου ομίλου επιχειρήσεων, εκπρόσωπος – μεταξύ άλλων – και της Vioryl

Γιάννης Κορωναίος, διευθυντής εταιρικών σχέσεων του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια

Γρηγόρης Αντωνιάδης, πρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ και αντιπρόεδρος της Unilever – Ελαίς

Ιάκωβος Κισέογλου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της GoldairCargo

Δόκτωρ Βασιλεία Ορφανού υπεύθυνη γραφείου τύπου και επικοινωνίας της ΤΕΜΕΣ ΑΕ CostaNavarino.

Θεμιστοκλής Καλπακτσόγλου, πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ).

Γεώργιος Τρουλλινός, διευθύνων σύμβουλος της INTRACOMDefenceElectronics

Δημήτρης Αναγνωστάκης, γενικός διευθυντής της BoehringerIngelheim

Στράτος Μαρούσης, διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων της Vivartia

Κωνσταντίνος Κοτζιάς, διευθυντής επικοινωνίας της Pharmathen

Γεωργία Βέρδη, διευθύντρια ποιότητας της Vianex

Νίκος Ζώης, διευθυντής πωλήσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Παύλος Πασχόπουλος, international trading & business development manager της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ

Αλέξανδρος Δελατόλας, export sales director της Eurodrip ΑΒΕΓΕ

Βασίλης Μαστοράκης, διευθυντής μάρκετινγκ της καπνοβιομηχανίας Καρέλια

Κωνσταντίνος Γιαννίδης, πρόεδρος της Vitex και του Ελληνο-Κινέζικου Επιμελητηρίου

Ιωάννης Δρούζας, διευθυντής εξαγωγών της Nestle Hellas

 

Βραβεία επίσης παρέλαβαν οι εκπρόσωποι των: ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Μότορ Όϊλ, Intralot, Σωληνουργεία Κορίνθου, Χαλκόρ, Ελληνικά Καλώδια, Πλαστικά Κρήτης, Kleeman, BICΒιολεξ, Isomat, Uni-Pharma, ΦΑΓΕ, ΚΡΙ-ΚΡΙ, FolliFollie, Αφοί Χαίτογλου, Elpen, ΔΕΠΑ, IntercomFoods και ΛΟΥΞ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι 9 από τις βραβευθείσες εταιρείες είναι μέλη του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου ενώ και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ Κωνσταντίνος Γιαννίδης απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε δύο εταιρείες χαιρετίζοντας την επιχειρηματική αριστεία και την εξωστρέφεια όλων των βραβευμένων αλλά και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης από την ACTIVEBUSINESSMEDIA.

Σαγκάη

Νέα Υόρκη

Πεκίνο.

Αθήνα