Νέα
18 Φεβρουαρίου 2019 In Νέα

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου προσκάλεσε την Πρέσβειρα της Λ.Δ. της Κίνας, Μs Zhang Qiyue, σε δείπνο στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στις 9/1/2019. Στην εν λόγω εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης, οι Αντιπρόεδροι  κ. Σπυρίδων Ξάνθης, κ. Γιώργος Ξηραδάκης, κ. Νικόλαος Γιαννίδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Τιτόπουλος. Το επίκεντρο των συνομιλιών αφορούσε τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου και τους τρόπους επίτευξης μιας πιο στενής και ουσιαστικής συνεργασίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα και τη διεύρυνσή τους.

Τον ερχομό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς την 5η Φεβρουαρίου που είναι και η χρονιά του χοίρου γιόρτασαν στην οικεία της πρέσβειρας Ms Zhang Qiyue κατόπιν πρόσκλησης που δέχτηκαν για τις 23 Ιανουαρίου 2019 τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  μετά των συζύγων τους, καθώς και επιχειρηματίες που έχουν αναπτύξει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην Κίνα. Από την Πρεσβεία παρευρέθηκαν, εκτός της Πρέσβειρας Ms Zhang Qiyue, ο Εμπορικός Ακόλουθος Μr Li Feng, η σύζυγός του A’ γραμματέας Ms Xu Rongrong και ο Γ’ γραμματέας Μr Li Gang.

Η Μs Zhang Qiyue, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για την αποδοχή της πρόσκλησης κι ευχήθηκε να υπάρξει μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης ευχαρίστησε την Πρέσβειρα για την πρόσκληση και την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν νόστιμα εδέσματα, καθώς και εορταστικές μελωδίες από κινεζικό παραδοσιακό έγχορδο όργανο και μια μουσικοχορευτική κινεζική παράσταση. Στο τέλος ακολούθησε ανταλλαγή δώρων με θερμές και φιλικές ευχές για τη διεύρυνση των σχέσεων και της συνεργασίας.

15 Φεβρουαρίου 2019 In Νέα

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Την 31η Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, στη Σχολή Μαγειρικής «Μαθήματα Μαγειρικής». Στην εν λόγω εκδήλωση παρευρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μετά των συζύγων τους, καθώς και ορισμένοι συνεργάτες του Επιμελητηρίου. Ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης, ευχαρίστησε πρώτα απ’ όλα τους υπεύθυνους της Σχολής, τον χορηγό, ο οποίος ήταν η εταιρεία « Ηλεκτρικών Συσκευών και Ειδών Υγιεινής ΤΕΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.», καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους. Μάλιστα επεσήμανε ότι ήταν η πρώτη χρονιά που η εκδήλωση πραγματοποιούνταν σε χώρο εκτός των γραφείων του Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας και δόθηκαν τα δώρα στους νικητές των φλουριών. Οι δύο τυχεροί ήταν ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτριος Τιτόπουλος που κέρδισε ένα ασημένιο τετράφυλλο τριφύλλι και ο δεύτερος ήταν ο κ. Αχιλλέας Τσιούρης (εξωτερικός συνεργάτης) που κέρδισε ηλεκτρική συσκευή, προσφορά της εταιρείας «ΤΕΚΑ HELLAS».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου συνεχάρη τους νικητές κι ευχήθηκε Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Επιπροσθέτως, οι μάγειροι της Σχολής έδωσαν την ευκαιρία στους παρόντες να συμμετάσχουν στη διαδικασία ετοιμασίας του δείπνου, να παρακολουθήσουν τους τρόπους με τους οποίους διαμορφώνεται ένα πλήρες γεύμα και να απολαύσουν το υπέροχο μενού που είχαν επιμεληθεί για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε είναι προοίμιο δράσεων που θα αναδείξουν τόσο το επιμελητήριο όσο και την εξωστρέφειά του.

Το ελληνοκινεζικό επιμελητήριο σας εύχεται Καλή χρονιά!

https://youtu.be/toKYKD0_akQ

Σαγκάη

Νέα Υόρκη

Πεκίνο.

Αθήνα