Νέα
14 Ιανουαρίου 2020

Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο Εμπορίου, Βιομηχανίας, Τουρισμού & Ναυτιλίας, έχει την χαρά να συμμετάσχει στον πετυχημένο επιχειρηματικό θεσμό του Money Show, στους συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους του ξενοδοχείου Divani Caravel, στην Αθήνα.   Η εκδήλωση του ΕΚΕΒΕ θα λάβει χώρα, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, ώρα 13:00-14:00, στην αίθουσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Β. Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Κίνα: Κατανοώντας τον οικονομικό γίγαντα.

  
13:00 - Προσέλευση, Εγγραφές
13:05 - Εισαγωγή
13:10 - Ομιλία - Ενημέρωση για την Κινεζική αγορά, ήθη, έθιμα και συμβουλές
13:30 - Ομιλία - Alibaba Platform | Παρουσίαση εξαγωγικών προοπτικών μέσω e-commerce 
13:50 - Ερωτήσεις, Κλείσιμο Ομιλίας
 
Ομιλητές:
Κ. Νικόλαος Κ. Γιαννίδης
Αντιπρόεδρος Ελληνοκινεζικού Εμπορικού Βιομηχανικού Τουριστικού και Ναυτιλιακού ΕπιμελητηρίουΚ. Δημήτριος Δήμου
Country Sales Manager Alibaba
 
Γραμματεία ΕΚΕΒΕ- Υπεύθυνη Εκδήλωσης
Κα. Ευγενία Σκαραντάβου
 

Παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε την παρουσία σας μέσω της αίτησης συμμετοχής που θα βρείτε επικοινωνώντας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα 210-362 9445 , 210-362 9219, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του Money Show στο: 
http://www.moneyshow.org/

10 Ιανουαρίου 2020
Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 στα γραφεία του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου οι κος Γιαννίδης Νικόλαος και κος Αδαμόπουλος Γεώργιος υποδέχθηκαν 6μελή Αποστολή που αποτελείτο από Υψηλόβαθμα στελέχη του Γραφείου Τεχνολογίας, Έρευνας και Ανάπτυξης της κινεζικής επαρχίας Shenzhen Bao καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλης κινεζικής συμβουλευτικής εταιρείας και εταιρείας προϊόντων τεχνολογίας.
 
Η Shenzhen Bao, όπως μας ενημέρωσαν τα μέλη της Κινεζικής αποστολής, είναι επαρχία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, συνορεύει με το Hong Kong, το Macao και την Guangzhou και έχει πληθυσμό 5.6 εκατομμύρια κατοίκους. Η περιοχή Shenzhen Bao διαθέτει πολύ αναπτυγμένο χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο δίκτυο μεταφορών. Προσέθεσαν ακόμα ότι ο κύριος όγκος της επιχειρηματικής δραστηριότητας της επαρχίας αφορά προϊόντα τεχνολογίας.
 
Έτσι, επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η διεύρυνση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο Αντιπρόεδρος κ. Γιαννίδης Νικόλαος ανέφερε τον βασικό στόχο του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, να προωθήσει το εμπορικό και επενδυτικό περιβάλλον την Ελλάδας στον Κινεζικό επιχειρηματικό κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι παρευρισκόμενοι μας ενημέρωσαν για την δραστηριότητα τους αλλά και των επιχειρήσεών τους, με σκοπό την εδραίωση μίας στενότερης συνεργασίας με το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριό. Αναφέρθηκαν ακόμα οι δυνατότητες εύρεσης κινεζών επενδυτών που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα καθώς και οι δυνατότητες ελληνικών επενδύσεων στην Κίνα.
 
Στη συνέχεια, ο κ. Αδαμόπουλος επεσήμανε την στρατηγική θέση της Ελλάδας σε θέματα εμπορίου, καθώς μέσω του λιμένα Πειραιώς και της Cosco η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει για τα κινεζικά προϊόντα την βασική είσοδο στην Ευρώπη. Ακόμα, αναφέρθηκαν οι προοπτικές του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα, ενός κλάδου που χαρακτηρίζεται από συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών και ταχύτατη ανάπτυξη.
 
Τέλος δόθηκε υπόσχεση για στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών στο μέλλον στα πλαίσια της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας.
27 Νοεμβρίου 2019

Στις 25/11/2019, στα γραφεία του Ελληνοκινεζίκου Εμπορικού, Βιομηχανικού, Τουριστικού και Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, ο αντιπρόεδρος κύριος Νικόλαος Γιαννίδης υποδέχθηκε 15μελή αποστολή Αντιπροσωπείας της Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου και της Γενικής Διεύθυνσης του Τελωνείου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Το επίκεντρο της συνομιλίας αφορούσε τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών καθώς και την ανάπτυξη και βελτίωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.


Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Γιαννίδης, καλωσόρισε θερμά την Αντιπροσωπεία. Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προώθηση της οικονομικής δραστηριότητας σε βασικά πεδία μεταξύ των δύο χωρών και ευχήθηκε να υπάρξει στενή και εποικοδομητική συνεργασία.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία επεσήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κινεζικής αγοράς για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και έδειξε μεγάλη θέληση για την περαιτέρω βοήθεια των Τελωνείων στο να φτάσουν τα προϊόντα στην Κίνα με γρήγορο τρόπο και ασφάλεια.

Επιθυμία όλων είναι η διεύρυνση συνεργασιών μεταξύ των δύο πλευρών, η διευκόλυνση και επιτάχυνση των τελωνειακών διαδικασιών καθώς και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων μέσω διαδικτύου με την χρήση E-commerce εφαρμογών. Η κινεζική αγορά εξάλλου πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα.

Τέλος δόθηκε υπόσχεση για στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών στο μέλλον στα πλαίσια της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας.

20 Νοεμβρίου 2019

Έφτασε η μεγάλη στιγμή της επιβράβευσης για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις! Για 8η συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Awards, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν τα εξαγωγικά βραβεία Greek Exports Awards 2019 (#gea19), με στόχο να αναδείξουν επιβραβεύσουν τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας. Η Τελετή Απονομής των Βραβείων θα διεξαχθεί στις 22 Νοεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso.

 

Το Ελληνοκινεζικό επιμελητήριο συνεχίζοντας την προώθηση του ελληνικού επιχειρείν και τις μακροχρόνιες συνεργασίες του δίνει το παρών και φέτος στα βραβεία θεσμό με την αιγίδα του και με την παρουσία του.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα.

Δείτε τις υποψηφιότητες.

Δείτε τις κατηγορίες βραβείων.

Δείτε την κριτική επιτροπή και ομιλητές.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

24 Σεπτεμβρίου 2019

 Την 70η επέτειο από την ίδρυση της Λ.Δ. της Κίνας γιόρτασε στις 23/09/2019, με την καθιερωμένη δεξίωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η κινεζική πρεσβεία στην Ελλάδα. Τους δεσμούς Αθήνας και Πεκίνου, αλλά και τη βούληση των δύο χωρών για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, εξέφρασαν σε χαιρετισμούς που απηύθυναν κατά σειρά η πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα Mrs Zhang Qiyue και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, μίλησε για τον σεβασμό που τρέφει ο ελληνικός λαός για τον πολιτισμό της Κίνας, «τον άλλο μεγάλο πολιτισμό του πλανήτη μας», όπως είπε, τις ιστορικές σχέσεις των δύο λαών «που έχουν οικοδομήσει μια πραγματικά δυνατή φιλία», τα επιτεύγματα που έχει καταφέρει ο κινεζικός λαός τα τελευταία 70 χρόνια κάνοντας τη χώρα τους μία από τις ισχυρότερες στον κόσμο και στο «κοινό μέλλον» των δύο χωρών. Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα και τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε από κοινού πραγματοποιήσει πολλές ιστορίες επιτυχίας. Η επένδυση της Cosco στον Πειραιά είναι μια από τις ιστορίες επιτυχίας» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Γεωργιάδης απηύθυνε κάλεσμα στην Κίνα για περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα. Επίσης, αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα στα τέλη Νοεμβρίου, σημειώνοντας πως όραμά του είναι να οικοδομήσει ακόμα πιο ισχυρές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών. Καταληκτικά, εξέφρασε την ευχή τα 70 επόμενα χρόνια να είναι για την Κίνα ακόμα καλύτερα και οι σχέσεις των δύο χωρών να είναι ακόμα καλύτερες.

Από τη μεριά της, η πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα Mrs Zhang Qiyue χαρακτήρισε την Ελλάδα στρατηγικό εταίρο και έκανε λόγο για μια νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις. «Η Κίνα προσδίδει υψηλή σημασία στην προώθηση των σχέσεων με την Ελλάδα. Βλέπουμε την Ελλάδα ως έναν έμπιστο και διαχρονικό φίλο και έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό εταίρο. Οι σχέσεις μας βασίζονται σε αμοιβαίο σεβασμό και σε παρόμοιες αξίες, απόψεις, πολιτισμό και παράδοση» ανέφερε ειδικότερα η Κινέζα πρέσβειρα στέλνοντας το μήνυμα «ας ανανεώσουμε τη δέσμευση μας και να εγκαινιάσουμε μια νέα εποχή στις διμερείς μας σχέσεις». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον σημερινό παγκόσμιο ρόλο της Κίνας. «Η Κίνα όπως η Ελλάδα είναι μια αρχαία χώρα με μεγάλη ιστορία και πολιτισμό. Ωστόσο είναι επίσης νέα, καθώς η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνα ιδρύθηκε πριν από 70 χρόνια. Τις τελευταίες δεκαετίας η Κίνα πέρασε τεράστιες αλλαγές. Μετασχηματίστηκε από τις πιο υποανάπτυκτες και φτωχές χώρες στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Σήμερα η Κίνα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μηχανισμούς της παγκόσμιας ανάπτυξης»

Στην εθνική εορτή της Κίνας που ξεκίνησε με την ερμηνεία των εθνικών ύμνων των δύο χωρών, έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος. Επίσης, παραβρέθηκαν πολλοί Υπουργοί καθώς και εκπρόσωποι από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και διπλωματικό κόσμο.

Κατά την διάρκεια των εορτασμών η Κινέζα Πρέσβειρα απένειμε τα βραβεία Ελληνοκινεζικής Φιλιάς (China Greece Friendship Award) για την προσφορά στις διμερείς σχέσεις στους εξής: στον Σύνδεσμο Ελλάδας-Κίνας, στην Περιφέρεια Κρήτης, στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, στο Ελληνοκινεζικό Εμπορικό, Τουριστικό & Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ΕΚΕΒΕ), στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στην Επιτροπή Μεσογείου του Κινέζικου Νηογνώμονα, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Μουσείο Ακρόπολης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΒΕ κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης κατά την παραλαβή του βραβείου είπε «Μας τιμά ιδιαίτερα η αποψινή βράβευση, ως αναγνώριση των επί 25ετίας προσπαθειών μας και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε έτσι και καλύτερα και τα επόμενα χρόνια!»

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με κινεζικά μουσικοχορευτικά δρώμενα και χρόνο για προσωπικές επαφές των παρευρισκομένων.

14 Ιουνίου 2018

CEO LineGroup & Global Service Partner Alibaba

Paris Panagiotidis is an economist with a Master’s degree in Strategic Product Design. He is a member of the Board of Directors of the Hellenic Chinese Chamber of Commerce and founder of six successful companies operating in various sectors such as energy, construction, yachting and consulting services. The Group of companies (Line Stoves, Stand Line , Euphoria Yachting, Yacht A yachting, Mr.Buy και Line Group), have a multinational presence and operates in four continents and more than 30 countries.

Line Group, was selected by Alibaba Group, the Chinese giant of eCommerce, as the Global Service Partner of Alibaba.com in Greece. Mr. Panagiotidis and his associates consult businesses of all sizes to expand their exporting activity worldwide. He has been collaborating with some of the biggest Greek manufacturers while he has helped many SME’s to build their success stories and transform to major export units in a very short time.

He is distinguished for the innovative and tailor made services he has designed for Line Group, while he is the certified Lecturer of alibaba.com for Europe.

Web pages:
www.line-group.eu
www.linestoves.com
www.euphoriayachting.com
www.madosan.gr
www.standline.gr
www.mrbuy.gr

 

14 Ιουνίου 2018

Ioannis Korentsidis was born in 1973 in Thessaloniki.

He is married to Anna Getsidou and is the father of two children, Anastasios and Theodosia, high school students, and lives in the beautiful city of Kastoria, situated on the northern borders of Greece.

He served in the Greek Army as a cadet officer of the artillery in the position of topographer. He has successfully fulfilled his military service in the rank of reserve lieutenant.

He studied Business Administration at ICBS Business College and speaks English and Italian.

He began his professional career in 1994 in the fur trade family business of the Korentsidis Brothers, established in 1959. Today, the company has been renamed Ikopel® Luxury Fur and participates in the most important international fur

exhibitions .          

In 2006, he was elected for the first time to the E.DI.KA S.A. (Exhibition – Auction Center of Kastoria) Board of Directors. In 2009, he was re-elected, earning the majority vote and assuming the position of Vice President from 2009 to 2012.

In November 2011, he was elected to the Kastoria Chamber of Commerce Board of Directors, gaining the majority vote and assuming the position of the first Vice President on the Executive Committee of the Chamber from 2009 to December 2017.

In June of 2015, Mr. Korentsidis was elected to the Kastorian Fur Association Board of Directors, earning the majority vote and, by the unanimous decision of the Board members, he assumed the position of president. The Kastorian Fur Association, founded in 1915, is the major union in the fur trade and has organized the Kastoria International Fur Fair every year since 1976.

In 2017, the Kastoria International Fur Fair was accredited as a "UFI Approved International Event”. During his presidency, the Fur Shopping Festival was established, which has been successfully held for two years.

Furthermore, Mr. Korentsidis has participated in business delegations to various countries of the world and in business forums, with a presence in the European Parliament as well, regarding the development of international business expansion.

14 Ιουνίου 2018

Born in Athens and living in Piraeus, grown up with my family, married with two daughters.

Graduated from High School Saint Paul in Piraeus, certificate from Merchant Marine Academy in Aspropyrgos with a maritime practice on board Orient Shipping Line vessels.

Started maritime academic studies for five years in Shipping and Chartering Maritime Management in London.

Master business Administration and Logistics in University of Leicester and being affiliated member of the European Union Logistics.

Bachelor in Sales and Marketing Strategy executive in business development on sea transport and Intermodal projects dedicated on the Greek Export Community and specialized in the export trade strategy and transportation combined solutions.

The year 2008, brought the knowhow of the Intermodal Rail European Network transportation, demonstrating the advantages of the Intermodal transport representing in Greece P&O Ferrymasters.

The year 2000 established a new shipping and maritime services in Greece, representing Kawasaki Kisen Kaisha, K-Line Ltd, Japan having introduced to Japanese giants carriers the Piraeus port as a hub for Car Carriers and LNG business.

Member of the International Maritime Union and FIATA Organization.

The years 2011-2015 elaborated together with PPA the European projects for monitoring of the sea namely MOS4MOS and B2MOS under the European Management MOS and INEA.

Have given a significant presence of Global Maritime Agency Ltd and Global Maritime Enterprises Ltd in the European integration of IT, e-implementation – simplification of the total procedures combining the sea and rail intermodal transport in Mediterranean ports.

Managing Director of companies Global Maritime Agency Ltd and Global Maritime Enterprises Ltd giving dedicated and innovation services in transport techniques of containers road, logistics, innovation services worldwide.

 

14 Ιουνίου 2018

Dimitrios P. Giannakopoulos was born in 1974 in Athens. He graduated from Campion School and he has studied Management and Business Administration in the UK.

He is President & C.E.O of VIANEX S.A, the largest Greek pharmaceutical industry and also founder of DPG Group of Companies, the largest emerging New Media and Technology network in Greece.

He is married and he has two children.

14 Ιουνίου 2018

FULL NAME:

GEORGE ADAMOPOULOS

FATHER'S NAME:

KONSTANTINOS

ID NUMBER:

Χ 686107

DATE OF BIRTH:

10 / MAY 1967

ADDRESS:

21 YPSILANTI STREET, 17675, KALLITHEA

TEL. NUMBER:

+30 210 9414617

FAX NUMBER:

+30 210 9418025

E-MAIL:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

QUALIFICATIONS:

ACADEMIC KNOWLEDGE:

"KAPODISTRIAN" NATIONAL UNIVERCITY of ATHENS, 1994

FOREIGN LANGUAGES:

ENGLISH

FRENCH

ITALIAN

EXCELLENT

EXCELLENT

GOOD

WORK EXPERIECE:

CFO of ADAMS FABRICS MILL, 1994-...

GENERAL MANAGED of ADAMS FABRICS MILL, 2000-...

FOUNDER / OWNER of AEGEAN VIEW VILLA, HOTEL VILLAS, 2016-...

Σαγκάη

Νέα Υόρκη

Πεκίνο.

Αθήνα