ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ CAEXPO

Ο τουρισμός είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για εμβάθυνση της αμοιβαίας κατανόησης ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες», δήλωσε ο Γου Τσανγούο, αναπληρωτής δήμαρχος της πόλης Γκουιλίν, συνοψίζοντας σε μία πρόταση, την ιδέα πάνω στην οποία η Κίνα οικοδομεί την πιο δυναμική βιομηχανία της- τον τουρισμό. Η 4μελής δημοσιογραφική αποστολή στην Κίνα, με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, με την ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης CAEXPO κατέγραψε τη μεθοδικότητα με την οποία οι Κινέζοι ανοίγουν το νέο δρόμο του μεταξιού.

Η Γκουιλίν είναι μια πόλη πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων, από 12 εθνικές μειονότητες, στην επαρχία Γουανσί στη νοτιοανατολική Κίνα. Μια πόλη που φιλοδοξεί να γίνει η πρωτεύουσα της τουριστικής βιομηχανίας της Κίνας. Γι αυτόν τον λόγο επιλέχθηκε η Γκουιλίν για να φιλοξενήσει τη διεθνή τουριστική έκθεση CAΕΧΡΟ, που συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Τουρισμού της Κίνας και την κυβέρνηση της αυτόνομης επαρχίας Γουανσί Ζουανγκ . Προσκεκλημένοι ήταν εκπρόσωποι από τις χώρες του Αsean, αλλά και Ευρωπαίοι, που γνώρισαν την υποδειγματική κινεζική φιλοξενία.

Η έκθεση είχε ως θεματικό τίτλο «Τουριστική Συνεργασία και Ανάπτυξη στον Θαλάσσιο Δρόμο του Μεταξιού, του 21ου αιώνα». Οι συνδιοργανωτές ανακοίνωσαν ότι η συγκεκριμένη έκθεση θα φιλοξενείται σε ετήσια βάση στην πόλη Γκουιλίν και θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα διεθνούς τουριστικής συνεργασίας, με στόχο την ανάδειξη ενός νέου δρόμου του μεταξιού, που θα ενώσει τις χώρες της Ασίας με την Ευρώπη, μέσα από τον τουρισμό.

Εκπρόσωποι 800 επιχειρήσεων της τουριστικής βιομηχανίας από την Κίνα και άλλοι 300 από το εξωτερικό επισκέφθηκαν τα 1000 περίπτερα που είχαν στηθεί στον εκθεσιακό χώρο, προβάλλοντας το τουριστικό προϊόν της Κίνας, αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα για επενδύσεις σε όλους τους τομείς.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γκουιλίν, Ζου Ζιαμπίν, η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών, η καινοτομία, η ασφάλεια, η φιλοξενία ήταν οι πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η προετοιμασία της διεθνούς έκθεσης. Στόχοι που επιτεύχθηκαν απολύτως, αν κρίνουμε από τα όσα είδαμε ως προσκεκλημένοι.

Η πόλη Γκουιλίν φιλοξένησε πέρυσι 38,7 εκατομμύρια τουρίστες, από τους οποίους τα δύο εκατομμύρια ήταν από το εξωτερικό και οι υπόλοιποι από την Κίνα. Η τουριστική βιομηχανία απέφερε σχεδόν 7 δισεκατομμύρια δολάρια στην τοπική οικονομία. Η κυβέρνηση της επαρχίας εργάζεται μεθοδικά για να αναδείξει μέχρι το 2020 την περιοχή ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και για τον λόγο αυτό έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 77,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε έργα που έχουν σχέση με την τουριστική βιομηχανία. Η βελτίωση των οδικών συγκοινωνιών, η επέκταση του διεθνούς αεροδρομίου ώστε να μπορεί να υποδεχτεί 20 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, η νέα υπερταχεία σιδηροδρομική γραμμή, η βελτίωση των ξενοδοχειακών υποδομών είναι μερικοί από τους άξονες πάνω στους οποίους εργάζεται συστηματικά η διοίκηση. Ήδη μεγάλες διεθνείς αλυσίδες real estate και τουριστικές εταιρίες, έχουν κάνει επενδυτικά ανοίγματα στην Γκουανσί . Τα τελευταία τρία χρόνια οι επενδύσεις σε τέτοια έργα εισφέρουν με ποσοστό άνω του 40% στην τοπική οικονομία.

Όμως το κύριο όπλο της επαρχίας Γιουανσί είναι το φυσικό περιβάλλον. Ο ποταμός Λι, που οι τοπικές αρχές τον προστατεύουν ως μείζον κεφάλαιο, το εκπληκτικής ομορφιάς παραποτάμιο τοπίο, με τα δάση από μπαμπού και τους εντυπωσιακούς καρστικούς γεωλογικούς σχηματισμούς, οι φιλόξενοι άνθρωποι, αποτελούν τα δυνατά χαρτιά για την τουριστική βιομηχανία, που αποκαλύπτονται ένα- ένα στον επισκέπτη.

Ιστορικά η περιοχή Γκουανσί ήταν ο κόμβος που συνέδεε την Κίνα με τη νοτιοανατολική Ασία και ο τουρισμός είναι στρατηγική επιλογή για να ανακτήσει τον ρόλο της στο νέο ναυτικό δρόμο του μεταξιού του 21ου αιώνα.

Στην κεντρική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, φιλοξενήθηκε κατ αρχήν το πρώτο μιας σειράς videos, από την αποστολή :http://www.amna.gr/webtv/80429/Kina:-O-tourismos-anoigei-ton-neo-dromo-tou-metaxiou

Δημοσιεύματα υπήρξαν και από τους λοιπoύς συμμετέχοντες δημοσιογράφους στις εφημερίδες Δημοκρατία, Ελεύθερος Τύπος και τουριστικά sites.Αφήστε μια απάντηση