Ημερίδα Ρομποτικής στο πλαίσιο του EUROPEAN INDUSTRY WEEK

Ο Αντιπρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ. Γιαννίδης Νικόλαος παρευρέθηκε σε Ημερίδα Ρομποτικής στο πλαίσιο του EUROPEAN INDUSTRY WEEK, η οποία συνδιοργανώθηκε στις 4 Φεβρουαρίου από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Στο πλαίσιο της ειδικής αυτής εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν Ρομπότ τελευταίας τεχνολογίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή και στις υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ως εφαρμογή του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιομηχανίας (European Industry Week 2019) και επικεντρώθηκε στην παρουσίαση ενός ρομπότ τελευταίας τεχνολογίας (CENTAURO) από ομάδα επιστημόνων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ιταλίας με επικεφαλής τον Έλληνα ερευνητή του τμήματος προωθημένης ρομποτικής, κ. Νίκο Τσαγκαράκη, ο οποίος και έθεσε σε κίνηση και γενικά σε λειτουργική κατάσταση το συγκεκριμένο ρομπότ στην αίθουσα των προσκεκλημένων στην εκδήλωση.

Το επίτευγμα αυτό της ρομποτικής προορίζεται για ενίσχυση ειδικών σωστικών ομάδων σε σεισμούς ή άλλες φυσικές καταστροφές.

{gallery}ΗΜΕΡΙΔΑ_ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ{/gallery}