Παρουσία του ΕΚΕΒΕ στην εκδήλωση “Jiangxi’s Landscape beyond Compare”

Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο ήταν προσκεκλημένο στην εκδήλωση “Jiangxis Landscape beyond Compare”, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, την Τρίτη 12/3/2019, ώρα 14:00-15:30, με θέμα την προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού της επαρχίας Jiangxi. Διοργανωτές της εν λόγω εκδήλωσης ήταν το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού, το Γραφείο Eξωτερικών Υποθέσεων και το Εμπορικό τμήμα της κινεζικής επαρχίας Jiangxi, σε συνεργασία με την Κινεζική Πρεσβεία στην Ελλάδα. Μέρος της εκδήλωσης αποτελούσε η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: “Beautiful Jiangxi Showing Her Charm to the World”. Παράλληλα, στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου παρίσταντο και τρεις μουσικοί οι οποίοι έπαιζαν παραδοσιακή μουσική προερχόμενη από την εν λόγω επαρχία.

Η Αντικυβερνήτης (Vice Governor of the People’s Government of Jiangxi Province) της επαρχίας, Madam Wu Zhongqiong, και η Γενική Διευθύντρια (Director General of the Office of Foreign Affairs of the People’s Government of Jiangxi Province) Ms Zhao Hui πριν την έναρξη του εν λόγω συνεδρίου, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνο Ν. Γιαννίδη και τους Αντιπροέδρους κ.κ. Νικόλαο Κ. Γιαννίδη και Γεώργιο Ξηραδάκη. Έπειτα, διεξήχθη συζήτηση για πιθανή συνεργασία και η Αντικυβερνήτης προσκάλεσε τον Πρόεδρο στη μεγαλύτερη έκθεση επενδύσεων και εμπορίου “Expo Central China 2019” που θα διεξαχθεί τον Μάιο στην επαρχία Nanchang. Η γνωριμία ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εκδήλωση, με σκοπό την προώθηση της επαρχίας. Στους παρευρισκόμενους συγκαταλέγονταν εκπρόσωποι Ελληνικών φορέων και διαφόρων οργανώσεων. Παράλληλα από το Δ.Σ. του επιμελητηρίου, το παρών έδωσε ο ταμίας κ. Γεώργιος Αδαμόπουλος.

Η Αντικυβερνήτης Madam Wu Zhongqiong απηύθυνε αρχικά χαιρετισμό στο κοινό και εξέφρασε την επιθυμία της για μια εποικοδομητική συνεργασία. Η εισήγηση της παρουσίασης της επαρχίας Jiangxi πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Διευθύντρια Ms Zhao Huι. Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – GNTO – Greek National Tourism Organization) κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης και ακολούθησε η ομιλία εκπροσώπου της Κινεζικής πρεσβείας.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικοχορευτική παράσταση, που παρέθεσε Κινέζα χορεύτρια, υπό την συνοδεία των τριών μουσικών.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η Αντικυβερνήτης παρουσίασε, μέσω της έκθεσης φωτογραφιών, στον πρόεδρο την φυσική ομορφιά της επαρχίας Jiangxi, που έχει τεθεί υπό την προστασία της UNESCO. Παράλληλα, εικόνες εξωτικών πουλιών, κεραμική, δραστηριότητες στην φύση, ήταν θέματα της έκθεσης. Οι εικόνες, πλούσιες σε χρώμα και ποικιλία, βγαλμένες από την πραγματικότητα της επαρχίας Jiangxi, έδιναν την ευκαιρία στους επισκέπτες να πάρουν μια γεύση που ελκύει και καταφέρνει να πείσει τον καθένα να επισκεφτεί αυτήν την κινεζική επαρχία. Στην έκθεση δεν έλειπε φυσικά η τεχνολογική ανάπτυξη που γνωρίζει η επαρχία, καθώς παντρεύει τον σύγχρονο κόσμο με την αρχαία παράδοση.

{gallery}jiangxi{/gallery}

 Αφήστε μια απάντηση