ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ EUCBA

Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο «EU-China Business Association» (http://www.eucba.org/en/).

Ο εν λόγω Σύνδεσμος περιλαμβάνει ως μέλη, Κινεζικούς Συνδέσμους από Ευρωπαϊκές χώρες και αριθμεί πάνω από 20.000 εταιρείες – μέλη. Συγκεκριμένα, λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας με κυβερνητικά όργανα της Ε.Ε. και της Κίνας. Παράλληλα, οργανώνει επιχειρηματικές αποστολές και προωθεί σημαντικές εκδηλώσεις, όπως την ετήσια επιχειρηματική διάσκεψη κορυφής ΕΕ-Κίνας.

Ειδικότερα, με τη συνεργασία αυτή θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τις δράσεις του Συνδέσμου και να λαμβάνετε μέρος στις δραστηριότητές τους, όπως σεμινάρια, εκδηλώσεις, συνέδρια κλπ. Αντίστοιχα, από την πλευρά τους θα συμμετέχουν σε δικές μας δράσεις και θα μας παρουσιάζουν στα μέλη τους στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Επιπροσθέτως, με τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις που θα συνδιοργανώνουμε, θα επωφελείστε και θα ενημερώνεστε για διάφορα θέματα που αφορούν τις σχέσεις της Ευρώπης με την Κίνα.

Χρησιμοποιώντας συνέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Σύνδεσμος EUCBA υποστηρίζει τις εταιρείες στις διμερείς επενδυτικές και εμπορικές τους δραστηριότητες, προσφέροντας πρόσθετες γνώσεις σχετικά με την οικονομία της Κίνας, υποστηρίζοντας την ανταλλαγή εμπειριών σε όλη την Ευρώπη σχετικά με την «επιχειρηματική δραστηριότητα με την Κίνα», τη σύνδεση ανθρώπων για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και την προώθηση καλύτερων συνθηκών πρόσβασης στην αγορά της Κίνας.

Μάλιστα, στις 18/2 διοργανώθηκε το Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα «EU-China Investment Agreement: What’s in it for European companies?».  Η εν λόγω Επενδυτική Συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε. και της Κίνας θα υπογραφεί το προσεχές διάστημα και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης, θα αναρτηθεί δημόσια και θα είναι διαθέσιμη για όλους. Η σημασία της εν λόγω συμφωνίας είναι πολύ μεγάλη, διότι θα αναπτυχθεί η παρουσία των ευρωπαϊκών εταιρειών στις κινεζικές αγορές, μια και η Κίνα αποτελεί τον 1ο εμπορικό εταίρο της Ευρώπης.

Οι δεσμεύσεις πρόσβασης στην κινεζική αγορά αφορούν τους παρακάτω τομείς:
•          χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
•          υπηρεσίες υγείας
•          τηλεπικοινωνίες
•          υπηρεσίες ηλεκτρονικών υπολογιστών
•          τεχνολογία
•          έρευνα και ανακαλύψεις
•          επιχειρήσειςΑφήστε μια απάντηση