ΥΠΟΔΟΧΗ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ STANDING COMMITTEE OF THE SHANXI PROVINCIAL PEOPLE’S CONGRESS

Το Ελληνοκινεζικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο θα υποδεχθεί στα γραφεία του, την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, υψηλόβαθμη 6-μελή αποστολή από το Standing Committee of the Shanxi Provincial People’s Congress, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Εμπορικού Ακολούθου της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Sun Liwei. Αρχηγός της αποστολής είναι ο Αναπληρωτής Γεν. Διευθυντής , Mr. Shen Lianbin.

Το Standing Committee of the Shanxi Provincial People’s Congress είναι πολιτική οργάνωση, η οποία υπάγεται στο National People’s Congress Standing Committee, έχοντας την δυνατότητα λήψης σημαντικών αποφάσεων για θέματα του κράτους, θέσπισης νόμων και επανεξέτασης διοικητικών και οικονομικών θεμάτων.

Το όνομα της επαρχίας Shanxi σημαίνει κυριολεκτικά “η δύση του βουνού”, η οποία αναφέρεται στην θέση της επαρχίας, δυτικά των βουνών Taihang. Η επαρχία Shanxi βρίσκεται στην βόρεια Κίνα και συνορεύει ανατολικά με την επαρχία Hebei, νότια με την επαρχία Henan και δυτικά με την επαρχία  Shaanxi. Πρωτεύουσα είναι η πόλη Taiyuan.

Η επαρχία Shanxi χαρακτηρίζεται ως βιομηχανική βάση των εθνικών πρώτων υλών ενέργειας με την μεγαλύτερη παραγωγή άνθρακα. Η συνολική εξόρυξη άνθρακα αγγίζει τα 260 δισεκατομμύρια τόνους καλύπτοντας το 1/3 της συνολικής παραγωγής της χώρας. Επίσης χαρακτηρίζεται για την μεγάλη ποικιλία ορυκτών πόρων φθάνοντας να έχουν ανακαλυφθεί περισσότεροι από 120 διαφορετικοί τύποι ορυκτών.

Η επαρχία Shanxi έχει κοινά στοιχεία με την Ελλάδα καθώς και οι δύο χαρακτηρίζονται για τον αρχαίο πολιτισμό τους. Με την ευκαιρία της επισκέψεως τους, θα ήθελαν να διευρύνουν τους τομείς συνεργασίας με το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο.