Δούκας Π. Αντώνιος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στον Πειραιά. Από τον γάμο του έχει αποκτήσει δύο κόρες.
Αποφοίτησε από το Λύκειο σχολής Αγίου Παύλου στον Πειραιά και από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο και πραγματοποίησε την πρακτική του στα πλοία της Orient Shipping Line.
Σπούδασε Ναυτιλιακά για πέντε χρόνια στο Λονδίνο, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της «Διοίκησης Επιχειρήσεων και Logistics» στο Πανεπιστήμιο του Leicester, με αναγνώριση μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Logistics.
Αποφοίτησε από το τμήμα «Στρατηγική Πωλήσεων και Μάρκετινγκ» για την επιχειρηματική ανάπτυξη των θαλάσσιων και Intermodal μεταφορών ειδικά για την Ελληνική Κοινότητα Εξαγωγών και εξειδίκευση στις στρατηγικές εξαγωγικού εμπορίου και στις συνδυασμένες λύσεις μεταφοράς.
Το έτος 2000 κατεγράφησαν νέες ναυτιλιακές υπηρεσίες στην Ελλάδα. Με την εκπροσώπηση της Kawasaki Kisen Kaisha (K-Line Ltd), η Ιαπωνία εισήγαγε τους ιαπωνικούς γιγαντιαίους μεταφορείς αυτοκινήτων στο λιμάνι του Πειραιά μετατρέποντας το σε βασικό κόμβο για τους μεταφορείς αυτοκινήτων στην Ευρώπη, καθώς και δραστηριότητες πλοίων LNG (Liquid Natural Gas).
Το έτος 2008 παρουσίασε την τεχνογνωσία στην μεταφορά των ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών δικτύων, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της σιδηροδρομικής διαμεταφοράς μέσω της αντιπροσώπευσης της P&O FerryΜasters στην Ελλάδα .
Αποτελεί μέλος της Διεθνούς Ναυτιλιακής Ένωσης και του Οργανισμού FIATA.
Τα έτη 2011-2015 σε συνεργασία με τον ΟΛΠ συμμετείχε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού διαχειριστικού συστήματος MOS και του INEA, σε Ευρωπαϊκά προγράμματα παρακολούθησης της θάλασσας, συγκεκριμένα στα MOS4MOS και B2MOS.
Οι Global Maritime Agency Ltd και Global Maritime Enterprises Ltd συνέβαλαν αποφασιστικά στην ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την απλούστευση των συνολικών διαδικασιών που συνδυάζουν θαλάσσιες και σιδηροδρομικές μεταφορές από τα λιμάνια της Μεσογείου προς τη Βόρεια Ευρώπη.
Ως Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών Global Maritime Agency Ltd και της Global Maritime Enterprises Ltd, παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες στις τεχνικές των συνδυασμένων μεταφορών, των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων και της εφοδιαστικής αλυσίδας παγκοσμίως με εστίαση στην Κίνα.