Επιτυχής η επίσημη Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Καλλυντικών και Προϊόντων Ομορφιάς CosmoprofBologna 2016

08 Απριλίου 2016

Διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής: EnterpriseGreece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε./εταιρεία – μέλος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου

  • Διοργάνωση της εθνικής συμμετοχής στη Διεθνή έκθεση CosmoprofHonkKong 2016

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία η επίσημη εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στην 49η διεθνή έκθεση καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς CosmoprofBologna 2016, που πραγματοποιήθηκε στην Μπολόνια από 17 έως 21 Μαρτίου 2016. Η μεγαλύτερη, παγκόσμια εμπορική έκθεση, αφιερωμένη στον κόσμο της ομορφιάς χαρακτηρίστηκε από την ιταλική κυβέρνηση σαν εμπορικό γεγονός ύψιστης σημασίας για τη χώρα. Η ελληνική συμμετοχή, η οποία οργανώθηκε από το EnterpriseGreece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), παρουσίασε αριθμούς ρεκόρ με είκοσι τρεις ελληνικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν και να δίνουν δυναμικό παρόν σε όλους τους τομείς της διοργάνωσης.

Τα ελληνικά περίπτερα που φέτος, μετά από 5 χρόνια παρουσίας με συγκεκριμένη και πολύ επιτυχημένη εικόνα, ανανέωσαν την παρουσία τους με σύγχρονης και εξίσου υψηλής αισθητικής χώρους, δέχθηκαν τις τέσσερεις ημέρες της έκθεσης πλήθος επισκεπτών αλλά και σχόλια θαυμασμού από επαγγελματίες της βιομηχανίας ομορφιάς και εκθέτες.

Η πραγματική καινοτομία της Cosmoprof – όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της BolognaFiereCosmoprof - είναι η συνεχής αύξηση και επέκτασή της, η οποία αποτυπώνεται σε όλα τα μεγέθη: 250.000 εμπορικοί επισκέπτες το 2016, αύξηση 6% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και 2.510 εκθέτες αυξημένοι κατά 5% σε σχέση με πέρυσι. Τα παραπάνω επιτεύγματα κατατάσσουν τη διοργάνωση ως τη μεγαλύτερη ιταλική εμπορική έκθεση στη χώρα και στον κόσμο για την οικεία βιομηχανία καλλυντικών, καθιστώντας την σημαντική πλατφόρμα με διοργανώσεις τόσο στο Λας Βέγκας όσο και στο Χονγκ Κόνγκ.

Το EnterpriseGreece εξετάζει τις δυνατότητες περαιτέρω στήριξης του κλάδου και προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη έχει ενταχθεί στο εκθεσιακό πρόγραμμα του Οργανισμού, η διοργάνωση της εθνικής συμμετοχής στη Διεθνή έκθεση CosmoprofHonkKong 2016, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 16-18 Νοεμβρίου 2016, καθώς και η διερεύνηση της αγοράς της Βόρειας Αμερικής.

Τέλος, μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης υλικών και προϊόντων για την τροφοδοσία της βιομηχανίας ομορφιάς Cosmopack 2016, η οποία διεξήχθη παράλληλα με την Cosmoprof και οι εκθέτες της οποίας αυξήθηκαν κατά 5,42%, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ανήλθαν σε 21.900 επαγγελματίες του κλάδου.

*EnterpriseGreece
Το EnterpriseGreece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ιδανικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Σαγκάη

Νέα Υόρκη

Πεκίνο.

Αθήνα