Το EnterpriseGreece/ μέλος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου προωθεί το Ελληνικό Κρασί σε αγορές-στόχους του εξωτερικού

08 Απριλίου 2016
  • Interwine China 2016 (Καντόνα) και Vinexpo Asia Pacific2016 (ΧονγκΚονγκ)


Το EnterpriseGreece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων για την προβολή και την προώθηση του ελληνικού κρασιού σε αγορές-στόχους του εξωτερικού. Οι δράσεις αυτές, σύμφωνα με ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του Οργανισμού προς την αντίστοιχη Υπηρεσία του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου πραγματοποιούνται τόσο μέσω του Εκθεσιακού Προγράμματος του Οργανισμού για το 2016 όσο και μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ΚΟΑ (Κοινή Οργάνωση Αγοράς) Κρασιού – «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών», την υλοποίηση του οποίου έχει αναλάβει το EnterpriseGreece.


Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα ΚΟΑ Κρασιού περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα δράσεων, που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες, σε συνεργασία με τον Έλληνα MasterofWine, κ. Κ. Λαζαράκη, ο οποίος δεδομένης της υψηλής τεχνογνωσίας και της διεθνούς εμπειρίας που διαθέτει, συμβάλλει σημαντικά στην άρτια προώθηση και προβολή των πιο εκλεκτών ελληνικών κρασιών.


Το σύνολο των δράσεων θα είναι εστιασμένο στις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ελβετίας, της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Κορέας.


Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με διαδοχικές επισκέψεις τριάντα δημοσιογράφων και διαμορφωτών κοινής γνώμης, προερχόμενων από τις αγορές-στόχους, σε οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας. Στο πλαίσιο των επισκέψεων, θα πραγματοποιούνται ευρείες γευστικές δοκιμές, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά από όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, στις χώρες-στόχους του προγράμματος, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις γνωριμίας με τα ελληνικά κρασιά, μέσω της οργάνωσης σεμιναρίων masterclass (σεμινάρια με παράλληλη γευστική δοκιμή κρασιών, τα οποία απευθύνονται σε επαγγελματίες του οινικού εμπορίου και του Τύπου), Walkaroundtasting (είδος γευστικής δοκιμής κατά την οποία τα κρασιά εκτίθενται για ελεύθερη γευστική δοκιμή και απευθύνεται σε επαγγελματίες του οινικού εμπορίου και του Τύπου, αλλά και σε σχολές σομμελιέ, λέσχες οινοφίλων, κ.α.), καθώς και γευμάτων για επιλεγμένους δημοσιογράφους του οινικού Τύπου, όπου θα γίνεται παρουσίαση του ελληνικού αμπελώνα και των ελληνικών κρασιών, που θα συνοδεύουν τα διάφορα εδέσματα.

Επιπλέον, είναι προγραμματισμένη η ελληνική συμμετοχή με GreekWineBar σε τρεις κλαδικές διεθνείς εκθέσεις κρασιού, και πιο συγκεκριμένα στη SeoulInternationalWineandSpiritsExpo 2016 (Σεούλ), στην InterwineChina 2016 (Καντόνα) και στην VinexpoAsiaPacific2016 (Χονγκ Κονγκ). Στο GreekWineBar που θα διαμορφωθεί για την κάθε έκθεση, θα παρουσιάζεται ο ελληνικός αμπελώνας εστιάζοντας στις ελληνικές ποικιλίες, αξιοποιώντας sommeliers διεθνούς φήμης τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Παράλληλα, θα διεξάγονται ειδικά ενημερωτικά σεμινάρια και γευστικές δοκιμές.

Σαγκάη

Νέα Υόρκη

Πεκίνο.

Αθήνα