Νέα
27 Νοεμβρίου 2019 In Νέα

Στις 25/11/2019, στα γραφεία του Ελληνοκινεζίκου Εμπορικού, Βιομηχανικού, Τουριστικού και Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, ο αντιπρόεδρος κύριος Νικόλαος Γιαννίδης υποδέχθηκε 15μελή αποστολή Αντιπροσωπείας της Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου και της Γενικής Διεύθυνσης του Τελωνείου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Το επίκεντρο της συνομιλίας αφορούσε τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών καθώς και την ανάπτυξη και βελτίωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.


Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Γιαννίδης, καλωσόρισε θερμά την Αντιπροσωπεία. Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προώθηση της οικονομικής δραστηριότητας σε βασικά πεδία μεταξύ των δύο χωρών και ευχήθηκε να υπάρξει στενή και εποικοδομητική συνεργασία.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία επεσήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κινεζικής αγοράς για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και έδειξε μεγάλη θέληση για την περαιτέρω βοήθεια των Τελωνείων στο να φτάσουν τα προϊόντα στην Κίνα με γρήγορο τρόπο και ασφάλεια.

Επιθυμία όλων είναι η διεύρυνση συνεργασιών μεταξύ των δύο πλευρών, η διευκόλυνση και επιτάχυνση των τελωνειακών διαδικασιών καθώς και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων μέσω διαδικτύου με την χρήση E-commerce εφαρμογών. Η κινεζική αγορά εξάλλου πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα.

Τέλος δόθηκε υπόσχεση για στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών στο μέλλον στα πλαίσια της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας.

20 Νοεμβρίου 2019 In Νέα

Έφτασε η μεγάλη στιγμή της επιβράβευσης για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις! Για 8η συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Awards, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν τα εξαγωγικά βραβεία Greek Exports Awards 2019 (#gea19), με στόχο να αναδείξουν επιβραβεύσουν τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας. Η Τελετή Απονομής των Βραβείων θα διεξαχθεί στις 22 Νοεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso.

 

Το Ελληνοκινεζικό επιμελητήριο συνεχίζοντας την προώθηση του ελληνικού επιχειρείν και τις μακροχρόνιες συνεργασίες του δίνει το παρών και φέτος στα βραβεία θεσμό με την αιγίδα του και με την παρουσία του.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα.

Δείτε τις υποψηφιότητες.

Δείτε τις κατηγορίες βραβείων.

Δείτε την κριτική επιτροπή και ομιλητές.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σαγκάη

Νέα Υόρκη

Πεκίνο.

Αθήνα