Νέα
23 Δεκεμβρίου 2020 In Νέα

Η Αθήνα καλωσορίζει το Athens Marriott, στην αρχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το ιστορικό ξενοδοχείο Metropolitan, της αλυσίδας Χανδρή, μετά από 10 μήνες εντατικής ανακαίνισης, επανασυστήνεται σήμερα ως ένα ολοκαίνουργιο design ξενοδοχείο με 366 δωμάτια και σουίτες, για το οποίο συνεργάστηκαν Έλληνες και ξένοι αρχιτέκτονες.

Υπερσύγχρονα δωμάτια εξοπλισμένα με φυσικά υλικά, όπως ξύλο και μάρμαρο, συναντούν εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας. Το Great Room, το εστιατόριο Made in Athens καθώς και οι αίθουσες εκδηλώσεων είναι χώροι όπου το φως δρα σαν ζωοφόρος καταλύτης. Στους κοινόχρηστους χώρους κοσμείται μία μόνιμη συλλογή σύγχρονης τέχνης.

Η ελληνική φιλοξενία και η προσοχή στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζουν το όνομα Χανδρής συνδυάζονται άψογα με την ποιότητα και το μοναδικό, κοσμοπολίτικο και διεθνή χαρακτήρα της αλυσίδας των ξενοδοχείων Marriott και υπόσχονται μία αξέχαστη διαμονή.

 

Παρακαλούμε όπως, δείτε συνημμένα τις προσφορές της εορταστικής περιόδου:


https://mcusercontent.com/9e7edecc50225a70baa8860b4/files/b6b4beeb-b63d-40b1-afea-b8426b2d0142/ATHENS_MARRIOTT__FESTIVE_SEASON_OFFERS_2020.pdf.

 

ATHENS MARRIOTT _FESTIVE SEASON OFFERS 2020

22 Δεκεμβρίου 2020 In Νέα17 Δεκεμβρίου 2020 In Νέα

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ - EXPORT LEADERS FORUM 2021

ΨΗΦΙΑΚΟ FORUM ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ (ΣΕΒ), του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ (ΠΣΕ), του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΣΕΒΤ), του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, του ΕΛΛΗΝΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ και του ΕΛΛΗΝΟ - ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ο εκδοτικός οργανισμός New Times Publishing διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά – ψηφιακά φέτος - την ετήσια συνάντηση με θέμα Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ - EXPORT LEADERS FORUM. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021. Στη διάρκειά της:

Σημαντικοί εκπρόσωποι επιχειρήσεων, εμπορικοί ακόλουθοι ξένων πρεσβειών στη χώρας μας, εμπορικοί ακόλουθοι της χώρας μας στο εξωτερικό, εκπρόσωποι διμερών επιμελητηρίων και επιχειρηματικών φορέων, θα παρέμβουν στα panels, με στόχο να αναδειχτούν αφενός τα προβλήματα και αφετέρου οι ευκαιρίες που έχει η προσπάθεια τόνωσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

 

Στα panels του forum θα συζητηθούν τα θέματα:

  1. Τα προβλήματα που εμποδίζουν τις εξαγωγές και οι προτάσεις - μέτρα για την βελτίωση των εξαγωγικών επιδόσεων των επιχειρήσεων. Οι κίνδυνοι αλλά και οι προοπτικές για τις ελληνικές εξαγωγές την περίοδο της πανδημίας,
  2. Η πορεία των εξαγωγών κατά το 2020 και οι προοπτικές για το 2021 στις βασικές αγορές – στόχους καθώς επίσης και στις νέες αγορές,
  3. Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και τα άλλα βασικά εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα (αλουμίνιο, φάρμακα, τσιμέντα, μάρμαρα κλπ) και οι προοπτικές τόνωσης των εξαγωγών τους
  4. οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα και η διεθνοποίηση της ελληνικής οικονομίας. Η πορεία των άμεσων ξένων επενδύσεων κατά το 2020 και οι προοπτικές τους
  5. H εξωστρέφεια των φορέων στην περίοδο της πανδημίας.

Θα δοθούν οι διακρίσεις Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ - EXPORT LEADERS AWARDS στις επιχειρήσεις της χώρας, που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους στον τομέα της εξωστρέφειας. Oι διακρίσεις αφορούν τις επιχειρήσεις με τις υψηλότερες (βάσει κύκλου εργασιών) εξωστρεφείς παραγωγικές επιχειρήσεις της χώρας (ενέργεια, πετρελαιοειδή, μεταλλικά προϊόντα, μη μεταλλικά ορυκτά, φάρμακα, μάρμαρα, ελαιόλαδο, κρασί, ποτά, χυμοί, κλπ) καθώς επίσης και εταιρείες και φορείς που διακρίνονται στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα και στην τόνωση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας,

Αυτοί που θα παρακολουθήσουν το forum μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας θα έχουν επίσης τη δυνατότητα:

  1. Να επισκεφθούν τα ψηφιακά περίπτερα των υποστηρικτών του forum, όπου θα υπάρχουν videos προβολής των εταιρειών και των προϊόντων – υπηρεσιών τους, τα προφίλ τους και στοιχεία επικοινωνίας
  2. Να συνομιλήσουν με εκπροσώπους εταιρειών μέσω του networking που θα λειτουργήσει στην ψηφιακή πλατφόρμα, Αυτό θα απαιτήσει την εγγραφή των συμμετεχόντων στην ψηφιακή πλατφόρμα
  3. Να κανονίσουν b2b συναντήσεις
  4. Να επιλέξουν τον χρόνο παρακολούθησης του forum μέσω του προγράμματος (agenda)

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα δοθεί στη δημοσιότητα ο φερώνυμος αγγλόφωνος ετήσιος οδηγός Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ - EXPORT LEADERS 2021 ο οποίος θα διανεμηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στον οδηγό θα αποτυπώνονται όλες οι εξελίξεις στους τομείς της εξωστρέφειας – ΕΞΑΓΩΓΕΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ενώ σε αυτόν θα συμπεριλαμβάνονται παρεμβάσεις των σημαντικότερων εκπροσώπων των παραπάνω τομέων. Κλαδικές αναλύσεις, οικονομικά αποτελέσματα, διαγράμματα, πίνακες θα δίνουν μια αναλυτική εικόνα των εξελίξεων του τομέα. Ο οδηγός θα αποσταλεί ηλεκτρονικά σε χιλιάδες εκπροσώπους δικτύων διανομής του εξωτερικού αλλά και οργανισμούς που προωθούν την Ελλάδα στο εξωτερικό είτε ως εμπορικό είτε ως επενδυτικό προορισμό.

 

17 Δεκεμβρίου 2020 In Νέα
17 Δεκεμβρίου 2020 In Νέα

Tο Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο θέτει υπό την αιγίδα του το "1ο Σεμινάριο Κινεζικών Σπουδών : Ιστορία, Κράτος και Διεθνείς Σχέσεις της Σύγχρονης Κίνας", το οποίο διοργανώνει το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.

Το Σεμινάριο αυτό θα προσφέρει στους συμμετέχοντες μία ενδελεχή εισαγωγή στην Iστορία, την Eσωτερική πολιτική και τις Διεθνείς σχέσεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Το σεμινάριο έχει οργανωθεί σε δύο άξονεςα) την εξέταση του «κινεζικού μοντέλου» και της ιδιότυπης πολιτικής και οικονομικής μετεξέλιξής του από τις μεταρρυθμίσεις του Deng Xiaoping έως τον Xi Jinping, β) την ανάλυση της «ανάδυσης» της Κίνας ως σημαντικής δύναμης με παγκόσμια συμφέροντα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 (1:00 μ.μ.)


Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα (απαιτείται η γνώση της αγγλικής γλώσσας).
 
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεσθε στα τηλέφωνα του Ι.ΔΙ.Σ. ή/και στην παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). 

Όποια από τα μέλη επιθυμούν τη συμμετοχή τους με το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία στα τηλ. 210 3629445, 210 3629219 ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
 
Επισυνάπτονται η προκήρυξη (περιγραφή του Σεμιναρίου, λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του κ.λπ.), καθώς και η αίτηση συμμετοχής.
https://mcusercontent.com/9e7edecc50225a70baa8860b4/files/40851c35-3570-4373-93df-62b4f7732ddf/prokirixi_chinese_studies.pdf

https://mcusercontent.com/9e7edecc50225a70baa8860b4/files/b2067872-96f1-4c91-a761-625519a4e573/aitisi_chinese_studies.02.docx

Σαγκάη

Νέα Υόρκη

Πεκίνο.

Αθήνα