Νέα
24 Μαρτίου 2021 In Νέα

Ο 9ος Κύκλος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Beyond Exports έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, και θα έχει διάρκεια έως τις 31 Μαΐου 2021 (80 ώρες). 

https://mcusercontent.com/9e7edecc50225a70baa8860b4/files/9b697a5e-5db8-4cd8-a738-3ad96b57b99b/Beyond_Exports_Οδηγός_Σπουδών_Κύκλος_9_low_.pdf 


Συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Beyond Exports” έχει ως στόχο την παροχή πρακτικής, επικαιροποιημένης και άμεσα εφαρμόσιμης γνώσης σε ότι αφορά το θεματικό πεδίο των εξαγωγών και του διεθνούς εμπορίου. Μέσα από στοχευμένες ενότητες και διαδραστική εκπαίδευση, σκοπός είναι ο κάθε σπουδαστής να αποκτήσει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν να προσεγγίσει νέα κοινά - στόχους, αλλά ταυτόχρονα να βελτιστοποιήσει όλες τις επιμέρους λειτουργίες της επιχείρησης στην οποία εργάζεται ή του ανήκει, κάνοντάς την αποτελεσματική και ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο, διασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα και προσιτές τιμές για τα παραγόμενα προϊόντα  υπηρεσίες. 

03 Μαρτίου 2021 In Νέα

Tο Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο «EU-China Business Association» (http://www.eucba.org/en/).
 
Ο εν λόγω Σύνδεσμος περιλαμβάνει ως μέλη, Κινεζικούς Συνδέσμους από Ευρωπαϊκές χώρες και αριθμεί πάνω από 20.000 εταιρείες – μέλη. Συγκεκριμένα, λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας με κυβερνητικά όργανα της Ε.Ε. και της Κίνας. Παράλληλα, οργανώνει επιχειρηματικές αποστολές και προωθεί σημαντικές εκδηλώσεις, όπως την ετήσια επιχειρηματική διάσκεψη κορυφής ΕΕ-Κίνας.
 
Ειδικότερα, με τη συνεργασία αυτή θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τις δράσεις του Συνδέσμου και να λαμβάνετε μέρος στις δραστηριότητές τους, όπως σεμινάρια, εκδηλώσεις, συνέδρια κλπ. Αντίστοιχα, από την πλευρά τους θα συμμετέχουν σε δικές μας δράσεις και θα μας παρουσιάζουν στα μέλη τους στις Ευρωπαϊκές χώρες.
 
Επιπροσθέτως, με τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις που θα συνδιοργανώνουμε, θα επωφελείστε και θα ενημερώνεστε για διάφορα θέματα που αφορούν τις σχέσεις της Ευρώπης με την Κίνα.
 
Χρησιμοποιώντας συνέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Σύνδεσμος EUCBA υποστηρίζει τις εταιρείες στις διμερείς επενδυτικές και εμπορικές τους δραστηριότητες, προσφέροντας πρόσθετες γνώσεις σχετικά με την οικονομία της Κίνας, υποστηρίζοντας την ανταλλαγή εμπειριών σε όλη την Ευρώπη σχετικά με την «επιχειρηματική δραστηριότητα με την Κίνα», τη σύνδεση ανθρώπων για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και την προώθηση καλύτερων συνθηκών πρόσβασης στην αγορά της Κίνας.
 
Μάλιστα, στις 18/2 διοργανώθηκε το Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα «EU-China Investment Agreement: What's in it for European companies?».  Η εν λόγω Επενδυτική Συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε. και της Κίνας θα υπογραφεί το προσεχές διάστημα και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης, θα αναρτηθεί δημόσια και θα είναι διαθέσιμη για όλους. Η σημασία της εν λόγω συμφωνίας είναι πολύ μεγάλη, διότι θα αναπτυχθεί η παρουσία των ευρωπαϊκών εταιρειών στις κινεζικές αγορές, μια και η Κίνα αποτελεί τον 1ο εμπορικό εταίρο της Ευρώπης.
 
Οι δεσμεύσεις πρόσβασης στην κινεζική αγορά αφορούν τους παρακάτω τομείς:
•          χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
•          υπηρεσίες υγείας
•          τηλεπικοινωνίες
•          υπηρεσίες ηλεκτρονικών υπολογιστών
•          τεχνολογία
•          έρευνα και ανακαλύψεις
•          επιχειρήσεις
  

Σαγκάη

Νέα Υόρκη

Πεκίνο.

Αθήνα