ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Σημαντικές ευκαιρίες για το ελληνικό εμπόριο και τον τουρισμό «κρύβονται» στην αναπτυσσόμενη αγορά της αχανούς Κίνας, τόνισε ο Κινέζος πρέσβης Du Qiwen, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσαν ο Πολιτιστικός Όμιλος Ψυχικού (ΠΟΨ) και η Πρεσβεία της Λ.Δ. της Κίνας στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού με την υποστήριξη του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 40 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας.

Ο κ. Qiwen σημείωσε πως οι διμερείς εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς, αφού το 1972 αντιστοιχούσαν σε 1,52 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, ενώ σήμερα αγγίζουν τα 4,35 δισ. δολάρια. Ο πρέσβης σημείωσε πως η χώρα του κάνει προσπάθειες για να αυξήσει τις εισαγωγές «ελληνικών μοναδικών προϊόντων». Το πρώτο τρίμηνο του 2012 οι εισαγωγές ελληνικών κρασιών έφτασαν τα 176.000 λίτρα, σημειώνοντας αύξηση 309% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ εισήχθησαν 585 τόνοι ελαιολάδου (79,9% αύξηση). Πρόσφατα ξεκίνησε και η εισαγωγή γούνας από την Καστοριά.