Εκδηλώσεις και συνεργασία με την Κινεζική Πρεσβεία

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου προσκάλεσε την Πρέσβειρα της Λ.Δ. της Κίνας, Μs Zhang Qiyue, σε δείπνο στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στις 9/1/2019. Στην εν λόγω εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης, οι Αντιπρόεδροι  κ. Σπυρίδων Ξάνθης, κ. Γιώργος Ξηραδάκης, κ. Νικόλαος Γιαννίδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Τιτόπουλος. Το επίκεντρο των συνομιλιών αφορούσε τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου και τους τρόπους επίτευξης μιας πιο στενής και ουσιαστικής συνεργασίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα και τη διεύρυνσή τους.

Τον ερχομό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς την 5η Φεβρουαρίου που είναι και η χρονιά του χοίρου γιόρτασαν στην οικεία της πρέσβειρας Ms Zhang Qiyue κατόπιν πρόσκλησης που δέχτηκαν για τις 23 Ιανουαρίου 2019 τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  μετά των συζύγων τους, καθώς και επιχειρηματίες που έχουν αναπτύξει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην Κίνα. Από την Πρεσβεία παρευρέθηκαν, εκτός της Πρέσβειρας Ms Zhang Qiyue, ο Εμπορικός Ακόλουθος Μr Li Feng, η σύζυγός του A’ γραμματέας Ms Xu Rongrong και ο Γ’ γραμματέας Μr Li Gang.

Η Μs Zhang Qiyue, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για την αποδοχή της πρόσκλησης κι ευχήθηκε να υπάρξει μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης ευχαρίστησε την Πρέσβειρα για την πρόσκληση και την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν νόστιμα εδέσματα, καθώς και εορταστικές μελωδίες από κινεζικό παραδοσιακό έγχορδο όργανο και μια μουσικοχορευτική κινεζική παράσταση. Στο τέλος ακολούθησε ανταλλαγή δώρων με θερμές και φιλικές ευχές για τη διεύρυνση των σχέσεων και της συνεργασίας.

 

{gallery}presveia{/gallery}