ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «Το Ταξίδι της Γεύσης»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «Το Ταξίδι της Γεύσης»

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου «Το Ταξίδι της Γεύσης» των συγγραφέων κ. Αργύρη Νταουλιάρη και κ. Δημήτρη Κοντογιάννη, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, ώρα 18:00μ.μ. στο ξενοδοχείο «360 Degrees» (Πλατεία Μοναστηρακίου, Αθήνα) υπό την αιγίδα του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.

Το «Το Ταξίδι της Γεύσης» αποτελεί μία πρωτοβουλία για τη δημιουργία συνταγών της κινεζικής κυρίως, κουζίνας με την προσθήκη αγαθών της ευλογημένης ελληνικής γης.  Η γεύση, τα αρώματα και η υψηλή διατροφική αξία περισσότερων από 30 ελληνικών προϊόντων, «συναντούν» την πλούσια κινεζική γαστρονομία. Μέσα στις 316 σελίδες της δίγλωσσης πρώτης έκδοσης, στην ελληνική και κινεζική γλώσσα, το διαπολιτισμικό ταξίδι εκμηδενίζει την απόσταση των δύο ηπείρων, αναδεικνύοντας αρμονικά τις γευστικές παραδόσεις των πολιτισμών και καλλιεργώντας ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες έρχονται από το μακρινό παρελθόν.

Το βιβλίο αυτό συμβάλει στην ενδυνάμωση της εικόνας των Ελλήνων για την κινεζική γαστρονομική κουλτούρα και παράδοση, αλλά και ευρύτερα για τον πολιτισμό της Κίνας. Παράλληλα, είναι ένα χρήσιμο βοήθημα για τους Κινέζους, οι οποίοι έχουν ακούσει για τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα και θέλουν να τα προσθέσουν εύκολα στην καθημερινή διατροφή τους.

Σε εμπορικό επίπεδο, «Το Ταξίδι της Γεύσης» φιλοδοξεί να γίνει χρήσιμος σύμμαχος για Έλληνες παραγωγούς και επιχειρήσεις με εξωστρεφή προσανατολισμό, όπως επίσης και  για οργανισμούς προώθησης και προβολής των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

 

 

Στην ιστοσελίδα www.thejourneyoftaste.com υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για την πρωτοβουλία, την έκδοση και τους συγγραφείς.

Η κινεζική και ελληνική γαστρονομία γιορτάζουν μαζί, στην κουζίνα και στο τραπέζι!

Ευχόμαστε να το απολαύσετε!