Γιαννίδης Νικόλαος

Γεννηθείς στην Αθήνα το 1987 και κάτοικος Παλαιού Φαλήρου.
Από τα εφηβικά  χρόνια, είχε πάθος με τις εμπορικές και παραγωγικές δραστηριότητες της οικογενειακής επιχείρησης, μιας εταιρείας με ιστορία από το 1932. Και από τότε, το εμπόριο είναι σημαντικός σύντροφός του στη ζωή. Τα ταξίδια, η ιστορία και οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι ενδιαφέροντα που τον ακολουθούν. Η πίστη στις παραδόσεις και στα ήθη τον οδήγησαν να δημιουργήσει την δική του οικογένεια σε νεαρή ηλικία και να μεταφέρει με την σειρά του την πίστη αυτή στον γιο του όπως κάνει και η υπόλοιπη οικογένεια Γιαννίδη.

Στα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα εμπνευστής είναι ο πατέρας του ο οποίος του εμφύσησε αυτό που πίστευε ότι ήταν το σημαντικότερο: το μικρόβιο για την εργασία και όντας ιδρυτικό μέλος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου του έδωσε το κίνητρο με βαθιά αισθήματα ευθύνης και σοβαρότητας να εμπλακεί και ο ίδιος στις αρχαιρεσίες του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.

Απόφοιτος της χρονιάς 2014 από το DEREEThe American College of Greece και έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία ξεκίνησε πιο ενεργά την συμμετοχή του στα δρώμενα του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, με την θέση μέλους Δ.Σ. και από το 2018 εκλέχθηκε ένας εκ των Αντιπροέδρων του Επιμελητηρίου και βασικό μέλος της διοίκησης του. Η εμπλοκή με τα κοινά συνεχίζεται με την εκλογή του σαν μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών, Αττικής και Πειραιά το ίδιο έτος.

Επαγγελματικά από το 2016 εμπλέκεται με την οικογενειακή εταιρία, την βιομηχανία χρωμάτων Vitex.
Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την οικογένειά του, τα ταξίδια και την μελέτη.

Είναι μέλος του Ν.Ο.Ε., της Ε.Λ.Π.Α., συμμετέχει και εκπροσωπεί το ΕΚΕΒΕ σε ομιλίες και εκδηλώσεις που άπτονται των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας