ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βράβευση του Προέδρου του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου

κ. Κωνσταντίνου Ν. Γιαννίδη

Στις 22 Σεπτεμβρίου η Πρεσβεία της Λ.Δ. της Κίνας στην Ελλάδα πραγματοποίησε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο για την 50ή επέτειο από τη σύναψη Διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των «Βραβείων Εξαιρετικής Συνεισφοράς».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Κινεζική Πρεσβεία δια του Πρέσβεώς της, κ. Σιάο Τζουντσένγκ βράβευσε τον Πρόεδρο του Ελληνοκινεζικού Εμπορικού–Βιομηχανικού–Τουριστικού & Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνο Γιαννίδη, με το Βραβείο Εξαιρετικής Συνεισφοράς ανάμεσα σε 37 Επιφανείς Έλληνες από τους χώρους της Επιστήμης, της Αυτοδιοίκησης, των Επιχειρήσεων, της Ναυτιλίας, του Αθλητισμού κ.α, για τη συνεισφορά τους στην ενίσχυση της Ελληνοκινεζικής φιλίας (αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί από τους βραβευθέντες, είναι μέλη του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου). Συγκεκριμένα, στην ίδια σειρά βραβευθέντων ήταν οι εφοπλιστές κ.κ. Σπύρος Καρνέσης, Πάνος Λασκαρίδης, Συμεών Παληός, Γεώργιος Προκοπίου, Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, Αγγελική Φράγκου κ.α.. Ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης συνεχάρη τους διοργανωτές για την επιτυχημένη εκδήλωση κι ευχαρίστησε τον Αξιότιμο Πρέσβη για την απονομή του τιμητικού βραβείου. Παράλληλα, στην ομιλία που παρέθεσε σε μαγνητοσκοπημένο βίντεο, αναφέρθηκε στη μεγάλη κίνηση που υπήρχε ανέκαθεν στον τομέα της ναυτιλίας, καθώς τα ελληνικά πλοία εξήγαγαν και εισήγαγαν προϊόντα από και προς τη Κίνα.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρέσβης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Κίνα θεωρεί την 50ή επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με την Ελλάδα ως ευκαιρία για την εδραίωση της παραδοσιακής φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες, την επέκταση της συνεργασίας και την εμβάθυνση των ανταλλαγών μεταξύ ανθρώπων και πολιτισμών.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης, απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Όσον αφορά στον σχεδιασμό των βραβείων, το λογότυπο περιέχει πλούσια πολιτιστικά στοιχεία της Ελλάδας και της Κίνας και συνδυάζεται με τα κύρια χρώματα του κόκκινου και του μπλε που προέρχονται από τις εθνικές σημαίες των δύο χωρών, συμβολίζοντας τη φιλική τους σχέση και τους δύο αρχαίους πολιτισμούς. Τα χρυσά κλαδιά ελιάς γύρω του, δηλώνουν τη βαθιά αλληλεγγύη και την ελπίδα για παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη.

Ευχή του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μας με την Κίνα, καθώς και η διεύρυνση των εμπορικών μας σχέσεων.Αφήστε μια απάντηση